SpindelnÀtet

đŸ•·ïžSpindelnĂ€tetđŸ•žïž

  Sanningen blev nÄgot som jag fick konfronterade med mig sjÀlv. Det var vart jag Àn gick, sÄ dök den upp frÄn ingenstans, SPINDLAR. Jag kom till den grad att acceptera att de skulle följa med mig.

 En dag till och med, nÀr jag öppnade dörren, fanns det ett spindelnÀt precis framför mig vid dörröppningen och hon den fina varelsen med flera ben och hundra ögon som stirrade pÄ mig som att jag var inkrÀktaren. Min största "rÀdsla" var att krascha in i hennes spindelnÀt. 

 

 LĂ„t oss sĂ€ga att jag "avgick".  Jag backade och gav henne plats att bege sig av. FrĂ„n min dörr och mitt hem. Men hon ville inte hon kĂ€nde vĂ€l samma sak för mig att jag skulle bege mig. LĂ€mna henne ifred . Eller hon kanske ville visa nĂ„t, sĂ€ga nĂ„t? Men jag började stirra och fundera pĂ„ vad gör hon dĂ€r? Varför i just min dörr. NĂ€stan som att hon hade tagit över min dörr. - mamis
 se dem som "snygga", sĂ„ blir du inte rĂ€dd mer. sa min dotter som inte skulle gilla om jag vifta bort den. Eller kanske döda den i min skrĂ€ck. SĂ„ jag tĂ€nkte pĂ„ henne och hennes speciella sĂ€tt att se dem.  Försiktigt lĂ€t vi flytta pĂ„ hennes hem och ut till vĂ„rt framsida av mitt hem. Och sĂ„ fortsĂ€tter hon att dyka upp.  Vid fönstret,  under bordet precis utanför min dörr. Vad vill hon? 

 

 Anledningen till att jag bestÀmde mig för att skriva detta Àr för att jag plötsligt inom min nyfikenhet  fick denna kÀnsla som jag vill dela med mig av med stor tillgivenhet.

 

 Jag har tĂ€nkt pĂ„ dom hĂ€r varelse flera gĂ„nger, hade drömmar och varför finns dom runt mig. Helt orĂ€dda, och förstĂ„ndiga att jag kanske Ă€r rĂ€dda för dom . Men vad gör en spindel?  Och sĂ„ dök en annan frĂ„ga upp: hur Ă€r jag som henne?  Men Är det jag som Ă€r som en spindel? Nej det kan inte vara sĂ„?! Eller
 

 

 Och plötsligt förstod jag.  Jag insÄg att hon pÄminner mig om att det Àr jag som vÀver min egen verklighet.  Jag sÄg henne, jag sÄg mig sjÀlv dÀr, med hennes smÄ ben och alla hennes smÄ ögon.

 

 Hon har allt hon behöver för att försörja sig sjÀlv.  Den trÄden som kommer ut ur henne Àr som vÄra tankar, det Àr sÄ att vi dag för dag skapar nya "spindelnÀt", de tillÄter oss att "fÄnga" alla upplevelserna, det som matar oss hela tiden. 

 

 Visst finns det fler strategiska platser Àn andra, men precis som smÄ spindlar vÀver vi alla vÄrt historia, i varje liv, i varje rörelse.

Hon pĂ„minde mig om att Gud redan ger oss allt vi behöver för att njuta av vem vi Ă€r, eftersom jag ger henne gĂ„van att vĂ€va och förenas i mitt hem. sĂ„ gör vi det helt frivillig. Men skillnaden mellan henne och oss Ă€r att hon "vet det", hon vet att hon "Är" och hon behöver inte mer Ă€n att bara VARA.

 

 Hon skapar sitt eget hus, med vad hon ÄR, genom det magiska nĂ€tet.

 

 Hennes smÄ ögon ger henne  olika perspektiv, sÄ hon kan se alla dessa vinklar.  Och ja, den förmÄgan har vi ocksÄ, varje perspektiv pÄ vÄrt nÀt ger oss möjlighet att se oss sjÀlva frÄn olika platser.  Men det Àr du, bara du, som tittar pÄ det nÀtet, du skapade det.  DÀrför Àr du skaparen av det som finns omkring dig.

 

 Jag önskar att ni kunde kÀnna att detta Àr verkligt, för nÀr vi tillÄter oss sjÀlva att skapa den dÀr nÀtet, utvecklas medvetandet frÄn en annan plats, frÄn ett av de dÀr smÄ ögonen, som kan se bortom.

 

 Du inser att du kan sluta lida, att omstÀndigheterna Àr en del av det, men det betyder inte att de gör dig till En mÀstare.Du Àr det du spinner av tusentals berÀttelser och tankar, och mycket av det nÀtet som du vÀver kom inte frÄn dig. Utan den har funnits i generationer. Men pÄ samma sÀtt, nÀr den lilla spindeln inser att nÀtet har förlorat sina egenskaper, rör den sig vidare och skapar ett nytt nÀt, nÄgon annanstans. 

 

 Och hon kan inte motstÄ att hon mÄste behÄlla det dÀr lilla huset... NEJ... Hon gÄr!

 Hon vet att hon kan skapa en ett annat hus, hon litar pĂ„ sig sjĂ€lv, hon vet vad hon gör. Som jag sa tidigare, hon "Är".

 

 Och sÄ, jag var tacksam för att hon  följde mig, speciellt just nu, vid denna speciella punkt i mitt liv, eftersom jag kÀnner mig djupt kopplad till den metaforen angÄende vad det betyder för mig att vara medveten om att jag praktiskt taget kan skapa vad jag vill för mitt liv. 

 

 Och var och en av oss skapar en egen spindelnÀt med vÄra tankar, kÀrlek, livet och allt dess rörelse. 

Vi skapar den verkligheten som vi ser utanför, nyheterna, nÀtverken, media i allmÀnhet, vÀver den verklighet, i vilken vi fortfarande inte kommer ihÄg att vi inte Àr i vÄr trygga nÀt.  Var och en av oss kan skapa en pÄ olika platser, form och storlek. var och en av oss har förmÄgan att skapa vÄrt eget spindelnÀt ur ens egen strukturer.  

 

Plötsligt blir man mer lik flugan Àn spindeln.

 Alla vÄra mÄste vill att vi ska tro att vi Àr det, att vi Àr beroende av just det nÀtet, ett enda nÀt. För det finns inte utrymme för att vÀlja nÄgot annat. Men i verkligheten kunde det nÀtet inte hÄllas utan oss. 

 

 SÄ hÀr Àr jag och försöker skapa mitt eget nÀt, ja, jag vill att fler ska komma ihÄg att de kan leva en annan verklighet varje dag.  En rÀttvisare, mer balanserad, en verklighet som Àr din, inte den du fick höra att du mÄste göra eller att VARA.

 

 SKAPA DITT EGET SPINDELNÄT, SKAPA DIN EGEN VERKLIGHET.  VAR DEN SOM SPINNER AV EN MER KÄRLEKSFULLT VERKLIGHET.

 

 Jag ska fortsÀtta iallafall och vÀva, för att se om fler utav oss ansluter sig till denna vÀvning, dÀr Att Àlska sig sjÀlv Àr att Àlska sin nÀsta lika mycket.  SÀttet du pratar med en annan, ser pÄ henne eller honom, behandlar varandra med kÀrlek och respekt, kommer att spegla dig. Att förlÄtelse kanske inte Àr allt utan det Àr att börja om .pÄ nytt med dig sjÀlv och med andra. Bjuda in i ditt hem och pÄ din vÀg.

Jag Àr inte lÀngre rÀdd för spindlar nu.  utan jag har stor en respekt för dom och nÀsta gÄng jag ser henne, dÄ ska vi vÀva tillsammans. 

Peace and so much love❀


RSS 2.0