Hjärtkirurger och STRESS.

Vilken stress... jag stressar inte julen kommer vi att fira i allafall och med klappar o allt. För mig är det vikigt att vi har varndra och har vi för att ge presenter då kan man göra det men det viktigaste av allt är att alla är friska och glada.
Kom hem precis efter att ha varit på KS Thorax med min pappa. Vi har suttit på ett möte med hjärtkirurger och korrdinatorer som ska följa min pappas hjärtoperation. Men för nuläget så är pappas hälsotillstånd inte det bästa och då skulle han inte klara av att genomgå ett transplantation. Vi får överväga att först måste han bli bättre och alternativet är att operera en pump tills han mår bättre och hittar ett hjärta som passar honom.
jag vet att det kan låta lite hårt det där men, jag tror på den och han kommer definitivt bli bättre med pumpen. I mötet fanns också en patient som har en sådant pump och har varit lika dåligt som pappa. Man så hur han liv har förändrats och att han kan leva som vanligt även om han är kopplad till en pump med batterier, men han kan leva med barnbarn och jobba halvtid. Så vi var verkligen förvånad och väldig glada att han får denna chans. Han kommer att opereras i januari nästa år.
Så snälla alla därute. STRESSA INTE... det bli jul ska ni se...annandag jul är allt som inget ha hänt och allt man har stressat är förjäves. Kram dina kära och tala om för dom hur mycket du bryr dig. Ta et stor andetag och tänk... tänk att många tänker på dig och älskar dig! KRAM MINA VÄNNER OCH HA IMORGON EN RIKIGT GOD JUL. FELIZ NAVIDAD.

Julstjärna och julgran

Hej vänner idag har jag varit rikigt duktig. Har julhandlat och sen fick jag för mig att skapa en julkruka med julstjärnor och mossa! hihihii den blev rikigt fin faktisk, eller hur?.


Sen satte vi ihop en julgran...

Jag gillar inte vita granar men min sambo fick välja iår, men den blev faktiskt rikigt fin. Att det blev en liten är föratt Louisas inte ska stoppa in några juldekorationer i munnen nu när hon kryper.
Så här såg min fina gran förra året!
Så ,min vänner nu ska jag avsluta och försöka vila lite ska mysa med min älskling, vi är stora barnfria den här helgen. Så vi har fullt upp med julklappar i helgen. Kram min vän här får du en hälsning från LOUISA


Snögubbar och bollar

Go morgon, idag gick jag upp lite tidigare en vanligt för att duscha och kunna tvätta mitt hår. Jag har blivit så långhårig så att det tar ett tag innan den torkar. Jag brukar bara lufttorka håret, det är bäst nunär mitt hår blir så torr, annars så fönar jag den rakt ibland.
Men igår hade vi kul :) barnen stannade hemma och vi lagade mat, dom fick gå med pyjamas hela dan. Och vi har pratat om allt och det blev en rikigt kramgo dag igår.
Såg ni hur det snöad, här var det snöstorm och man kunde knapp se huset mittemot det var lite läskig, tänk dom som var ute å körde!!! usshh nä vi stannade hemma, tände ljus o hade mysigt!!!
framåt kvällen så var jag nere i tvättstugan och Lucas följde med, under torktiden så ville han göra en snögubbe men jag ville ha snöbollskrig. Som vanlig så vann Lucas.Snön var inte rikigt kramsnö, som man gör dom stora bollarna lätt. Utan det var ny snö och svårt var det, men vi hade så kul och det blev en gubbe. Men vi ska göra en större senare i vintern när vi får lite bättre snö.

Stolta "Snögubbefixare"

mammas älsking, du är så stolt över din snögubbe. Han var lite orolig att dom andra barnen ska ta sönder den senare. Men då gör vi en ny och med stenar i så att när dom sparkar på den så får dom ont i fötterna. :)
Och änglar blev det också!
Ha en underbardag idag, för oss blir det avslutning och betyg för Leon det blir spännande för att lärarna har sagt att Leon är en MVG elev, så nu hoppas jag att han har fått MVG på ämnerna. Annars så gör det inget jag är super stolt över Leon. Det har alltid gått bra för honom så jag är inte ett dugg orolig. Kram på er och ta hand om dig och varandra.

Åhh det här, e så vackert!!


She is back on the dancefloor

YEEEAAAAA, Shes back on the dancefloor and we loooooovveee IT!!! Whitneys nya fräscha video. När hon är som bäst, vi har saknat dig!Njut

Fan... djävla idoter!!

Jag blir sååå förbannad...Igår ringde min mamma och var helt upprörd och ledsen. Jag försökte lugna ner henne med ju mer hon berättade så blev jag arg och upprörd. Min mamma är 63 år och enligt henne i dom bästa åren i sitt liv, hon har rymt från ett diktatur i Argentina, uppfostrat 5 barn tagit hand om oss, även när vi har haft våra barn. Har lagt sin karriär åt sidan bara för att stödja oss och var en förebild. Min mamma är en otrolig bra konstnär och lägger en stor vikt och kärlek till sina kostverk samt att hon har långa studier i universitet i Argentina inom konst. Men i allafall jag ska berätta mer om henne vid ett annan tillfälle...

Igår var hon ute och sprang på kvällen. Hon hade då med sig sin mobil och nycklar hem bara, plötsligt så kommer en kille fram till henne och ber snällt om hon kan låna honom telefonen så att han kan ringa sin kompis som inte har kommit. Så min mamma som tycker så mycket om ungdomarna och anser att man underskattar dom. Men ett stor leende så säger hon att det är oki!
Hon tar fram telefonen och ger den till honom. Han ringer och efter att ha pratat med sin kompis så stoppar han telefonen i fickan, puttar henne i snön och springer därifrån... arggggg så min mamma gallskriker efter och han vägrar stanna. Upprörd och mördbultad så tar hon sig till polisstationen för att göra en anmäla. När hon väl är där så säger lagensman att det händer ofta och man kan inte göra något, utan bita ihop och fortsätta som vanligt!! :| Hon förklarar att det är inte telefonen utan det är att ungdomarna inte har respekt och att där i Tensta gör dom vad dom vill med allt, och att om man fortsätter att proritera andra saker och undanröja problemet så blir den större. Men polisen barar nickar!!

Vart är vi på väg? Vilket samhälle ska vi erbjuda våra barn? Är det det här? Där du inte kan gå ut säker? Där du måste lära dina barn at inte ta skit och vara hård? Var finns ödmjukheten, respekten för varandra för våra val i livet? FÖR VÅR RÄTT ATT LEVA UTAN VÅLD OCH ORÄTTVISOR? Men allt kostar, till och med det!
nääää, idag är jag arg och ledsen på allt som händer utanför min dörr, idag skickar jag inte mina barn till skolan, idag ska dom få såååå mycket kärlek så att imorgon när dom vaknar och har sina avslutningar är skyddade från all ondo! JAG MÅSTE SKYDDA MINA BARN OCH FAMILJ, DET ÄR ALLT JAG ÄGER PÅ RIKTIG.

Men som min kära vän Magdalena Graaf skrev i sin inlägg igår "Glädje och energitjuvar finns det gott om, det gäller bara att punktmarkera dem och försöka blockera dem ur sitt liv. Det är inte så himla lätt alltid, men jag har bestämt mig för att inte låta tjuven stjäla min lycka längre. Att vara mogen och förståndig är en svår balansgång, det är lätt att trampa snett och bli provocerad."
Du gör min dag lite bättre, Magdalena! Tack.
Kram, och ta hand om dig och varandra! :)

Idag är en stor dag!

Idag får vi veta hur pappas utredning har gått. Han kommer att bli inlagd idag men kommer hem sen på kvällen, då vi får veta hur det har gått och om han får en hjärta snart. :) Det blir rikigt spännande, eftersom vi har väntat på det här så länge.
Idag ska jag vara hemma, måste städa undan lite och tvätta golv pufff. Vi ses, Kram

Jul lunch med ett leende

Jag måste skynda mig ska iväg och äta lunch med Milly, som åker snart till Chile över julen. Idag träffar jag också mina arbetskamrater över en fika. :) Ska bli kul att träffa dom, och känna att snart väldig snart så är jag med dom igen varje dag, från måndag till fredag :)
Så här snöit är det utanför mitt fönster!!! :)Och glöm inte att skicka en leende till 72400 skriv HJÄLTE, det gjorde vi igår för alla hjältar i Sverige!!Vår leende!!

LE OCH VA GLAD! ta hand om dig och varandra! KRAM

Idol i repris

Go morgon, nu ska vi titta på Idol i repris. Ska se hur kul det var att vara där live med min Tozi som var sååå stolt och glad att vara där på plats.
Leon ville inte föja med, han tycker att Idol är för barnsligt, så jag ringde till min guddotter som är min bästa väns dotter Michaela. Och ni ska se hur glad vi gjorde henne att hon fick följa med?! :) Hon är sååå söt och tacksam. VI HADE SUPER KUL! jag ska vissa lite bilder på kvällen i Globen.Nu sitter vi på pendeln och är på väg att möta Michaela i Globen.


Julstämning i Globen, fint va?? :)Vi hade bra platser vi fick se hela scenen från våra platser, vi satt på ERIKS fansläktare!! :).ÅHHH SÅ VANN ERIK!!

Ha en underbar söndag, nu ska jag göra pannkakor till mina kärlekspojkar!! :) Kram

Sopaipillas till Lucia ;)

Hej på er. Idag ska har jag bakat sopaipillas, det är en typ av frityr som man äter mestadels i Chile. Och jag lovar dom är sååå goda!!
Och min recept är super go! :)

Här kommer min recept med bilder :)


Skär pumpan i bitar, pumpan ska kokas tills bitarna blir mjuka så att man kan göra en mos ut av den, ungefär en fylld kopp te behövs till blandningen. Låt den kallna och blanda in 150 g smält smör, blanda.
häll i 1 tsk salt och det mesta av 1 kg vetemjöl. Behåll lite för bakningen.
Låt degen vila ungefär 20 minuter.

Baka ut en lång korv och skär små bitar som du sedan bakar ut med en kavel.
Värm olja ungefär en halv lite vanlig frityrolja. Tips! lägg i oljan lite utav vitlöksskal så att inte oljan bräns!

Om man vill ha dom glaserad med chancaca, det är en block av farinsocker som man kokar med 3 koppar vatten och lägger in kanelstång och om man vill så skala och lägg i apelsin eller citron skal. Jag gillar med citron skal sopaipillan blir med en frisk smak.Låt den koka ett bra tag hela blocket av chancaca ska smälta.
Sen är det bara att fritera och lägga dom i chancaca :P

Ha en rikigt trevlig Lucia och lycka till med sopaipillan dom är inte svåra att göra. Lycka till, det är faktiskt lite jul i sopaipillas!!
Jorå så här glad blev Francisco efter att ha provat sopipillan, stackan med en tand mindre men han åt en hel del, hihihiii!!
Nu ska jag fixa mig vi ska till GLOBEN IKVÄLL ! Kom ihåg att ta hand om dig och varandra.

Med en tand mindre

Go morgon här sitter jag med min andra kopp kaffe och känner att jag inte vaknar ännu. Vilken natt i natt jag vet inte om det var Louisa som gnäller som alltid eller om det var min stakars sambo som gnällde och väckte Louisa i sömnen. Francisco var hos tandläkaren igår och drog ut sin mjölktand, jo mjölktand hihihii jag sa till han att lägga den under kudden han kanske får lite pengar av tandfen :)
Men sömn har jag fått alldeles för lite. Nu för tiden vet jag inte vad en hel natt sömn är för något, ska nog googla det i framtiden.
hahahaa så här sliten ser jag snart ut!! om jag inte får sova!
Men imorgon så ska vi til lDOLLLLL, det blir en mammakväll med pojkarna. Det här hade vi inte väntat oss att vi skulle göra, men Francisco hade en lite suprise och tyckte att jag behövde komma bort med killarna en stund! TE AMO BB!!

Så nu min vän ska jag passa på att vila lite Louisa sover och jag behöver lite sömn. Kram vi hörs! :)

Playhouse Disney

Louisa är förtjust i Little Einstein :) hon e så söt!!
Kram M

Sova och önskningar...

Go morgon, i allafall för mig. Jag har fått sova ett tag till och Louisa sover fortfarande. Hon är så energiskt på dagen att jag tror att hon går upp i varv och kan kan inte sova odentligt när hon väl ska sova på natten, men sen på morgonen så är hon helt slut och sover typ tills nu.
Jag har julpyntat hemma och det känns faktiskt rätt bra, jag har bestämt mig att iår blir det ingen hysteri. Julmat får det vara, men presenter och pynt får jag lägga ner lite. Julgranen ska vi ha men inte så mycket på, inte som förra året. Louisa har börjat krypa och jag vill inte att hon pillar på granen och ta något som sätter sig i halsen.Den här tomten har vi haft jätte länge så länge jag minns. Jag tror att jag köpte den för 10 år sen om inte mer. Och jag brukar alltid ha den vid föstret. Det ligger en lite historia bakom tomten, som jag brukar berätta för barnen och den här tomten fick vi av jultomten den stora tomten. Och han ska meddela jultomten om barnen som bor i huset har varit snäll nog för att få alla presenter man önskar sig till jul. Jag brukar säga att man får tre önskningar var. Då minsann fungerar hjärncellerna för att det är sååå mycket dom vill ha men tre...önskningar blir för lite.!! :)Leon tror inte längre på fönstertomten och önskar sig bara pengar, pengar och pengar!
Så i år blir bara Lucas som lämnar önskelappen under fönstertomten där har måste lämna in efter Lucia. Men det är viktigt att göra det när ingen ser! :)
Iår tycker jag att det har gått så himmla fort allting, och det har hänt så mycket. Så några önskningar har jag inte tänkt på. Jag vill nog ha KÄRLEK, HÄLSA, och att min pappa får sin hjärta nästa år!!

All kärlek

Min träff med Bloggfamiljen

Först trodde jag inte att jag skulle hinna gå till bloggträffen. Jag rycktes från sängen vid 8 på morgonen när Ester, pappas fru ringde gråtande och tala de om att pappa var dålig och en ambulans skulle hämta han men dom hade väntat i mer än en kvart och hon började bli oroligt även om han har hög proritering så dröjde dom alldeles för länge. Så jag tog på mig det jag hade närmast och slängde mig i bilen för att åka till pappa. Väl framme så var ambulansen på plats och pappa var på väg till KS.
Det är så himmla jobbig det här vi vet aldrig när det är som dåligast nu eller inte. När vi kommer fram till akuten på KS. Tittar en läkare på honom och behåller honom på observation ett tag. Där sitter vi med brorsa och pappas fru, trötta och oroliga. Men efter ultraljud och medicinering så skickas han hem för att vila och med remis för att undersökas av sian läkare som gör utredning för hjärttransplatationen. Så jag åker hem, lagar mat och fixar mig till bloggträffen.
Jag behövde verkligen träffa nytt folk och skratta lite.
Bloggträffen höll i Scandic Park Hotell i stan, och Hannah stog vid ingången och tog emot sina vänner. Det roliga var att många som kom, kom själva och minglet var vänlig och trevlig

Träffade jätte trevliga tjejer där vi delade på gemensamma intresse!! pratade om allt mellan himmel och jord. :)

Peter, Kina och Hannah bjöd på tävlingar och Kinas tips är FÖR bra ska fortsätta läsa hennes blogg hon kan verkligen sin sak, och hon är super gullig och så trevlig!!


Men det bästa underhållare måste ha varit lilla Mio som bjöd på Moonwalk.

Hannahs mamma var där med sina nya bok. Hon är en otrolig kvinna och jag fick äran att dela några ord med.
Kram Linda du e för underbar!! Tack Bloggfamiljen ni är för goa och underbara, jag hade en strålande kväll och hoppas i framtiden kunna dela detta igen med er.!! Tusen tack!!! Magali

Julstressa... redan?

Herregud vad folk är tidiga med julstress, jag fattar inte jag har inte ens tänkt att det är jul snart har fullt upp med att tänka på Louisas tänder och mina sömnlösa nätter.
Min syster som bor i Grillby, fast "lite" längre in i Grillby. Hon har börja baka 5 kg lussekatter, 5 kg hemlagade köttbullar o gud vet vad hon mer har gjort. I för sig hon har ingen tv och det finns inte mycket att göra!

Men jag tänker inte stressa iår! JAG ÄR FÖRÄLDRALEDIG!! OCH BEHÖVER VILA OCH TAG DET LUNGT!!
Det blir jul iallafall ska ni se, och med massor av presenter och mat ;)
HOHOHOOO

Idag är det en sån dag som inte är dom bästa, Leon och Lucas åker till sin pappa. Jag däremot ska till BLOGGTRÄFF imorgon, min kära nätvän Hannah Graaf och hela Bloggfamiljen ska ha träffen inne i stan. Det kommer att bli super kul att träffa dom, faktiskt. Jag har följt Hannah sedan dom startade Bloggfamiljen och vi fick våra döttrar med två veckor i mellan. Så det har varit kul att se likheten i våra barns utveckling dom senaste månaderna. Och sen har Bloggfamiljen en jätte bra bloggsida som bjuder på allt MODE, MATLAGNING, INREDNING, HÄLSA OCH PETER ( Hannahs man) som är för roligt att läsa.

Så min vän vi hörs och ta hand om dig och varandra.


Mina käraste systrar!! Älskar ER!!

Frukost...?

Go morron min vän, idag mår jag faktiskt lite bättre igår var vi hemma hela familjen förutom Francisco, min sambo som var modig nog att jobba. Vi har varit magsjuk sedan söndags. Men idag är det mycket bättre så barnen ska till skolan.

Så idag när jag vaknade eller rättare sagt Louisa väkte mig var klockan då 5:49. Sedan dess har jag inte kunnat sova så nu ska jag äta lite av min frukost och sen ska jag på en promenad det lär bi en kall men solig dag idag.:) Idag ska vi ta andra omgången av vaccinationen för svininfluensan.

Igår pratade jag med min lilla syster som bor i Finland, och vi har planer på att gå till Whitney Houston konserten men fan va dyr det är, jag får nog önska mig det som julklapp!! :)

och ska önska mig det så att jag kan gå med min syster min. hihihii vi får se om jag har varit så snäll i år.

Vi hörs sen ska hoppa in i duchen och sen sak jag väcka mina lamm som sover som små änglar!!

;)KRAM

Louisas jul outfit

Igår var jag och Louisa på shopping. Vi har hittat nog det bästa för julen, måste börja tidigt man vet inte det kanske tar slut, när man väl är i jul så har man inte något att tag på sig.
Sen så tittade vi i Kapphall på deras nya kollektion VINTAGE STORIES I barnkäder för flickor. Har ni sett kollektionen den är helt magiskt, visst har dom fina kläder. Det är en blandning av nostalgi och mormors mysiga dekorationer.Vi köpte en tunika och deminliknande taghits till.

Klänningen hittar du på Lindex "FIX"

Tomtenisseklänningen kommer från H&M

Tunika från Kapphall " VINTAGE STORIES"

Och så här fin blev Louisa i Tomteklänningen, vi ska nu göra julkort av dom. Ha det bra Louisa är hungrig nu, KRAM

RSS 2.0