Tappa greppet...

Jag har blivit så känslig, kan beröra mig varenda lite sak som händer eller om nån säger till mig. Igår satt jag med Francisco och prata om barnen på kvällen efter att jag kom från pappa. Han har hel hjärtat ställt upp med barnen och jag vet att det har varit mycket. Jag har inte heller varit mig själv, tankar och känslor har gått upp och ner.
Leon är i tonåren och som ni alla vet är deras humör inte dom bästa varje dag. Så Francisco hade vid ett tillfälle ett tjafs om hans dataspelandet som nu har börjat gåöver till Lucas. Jag vet att det inte har varit rikitgt som jag hade bestämt. Leon har spelat WOW i 1 år nu och inte tycker jag att det är det bästa, han blir mer o mer osocial och irriterad på alla som kritiserar hans spelandet. Jag förstår Francisco har har haft tålamod och förståelse men nu har det sagts stopp för hans del och tycker att han inte har kontakt med barnen längre och att Lucas har blivit likadant med dataspelandet och anser att jag måste ta tag i det nu innan det styrs åt fel håll!! Har jag tappat greppet??? Lite??? Eller??? Jag vet att sista tiden inte har varit mina bästa tider, och jag vill inte förlora Franciscos förtroende och tålamod. Han har är min pelare och min bästa vän och vill inte förändra på vårt relation varken tillsammans eller med barnen. Så... nu ska jag ta tag det idag!! Idag blir jag en computerbitch!!! Nu är det stopp på WOW!!
Leon får spela när han har tid efter att ha varit i skolan, varit social och blivit lite trevligare med sin familj som älskar han!! Och Lucas.. han är för liten för att fastna i dataspelandet det finns så mycket han kan göra annat. Han ska börja med någon sport eller hobby efter skolan.
Louisa har blivit så stor... undrar om hon blir som Leon när hon blir lika gammal? Nää nu njuter jag av henne till max, min lilla prinssesa. Hon är så söt och det går så fort.

Nä... nu har jag försökt att skriva klar den här inlägget i snart en timme det är nån fel på Blogg.se serven, så nu skiter jag i allt och fixar oss. Vi ska till sjukhuset frö att träffa pappa.
Ta hand om er och varandra!! :)

Lyx med Maggan

Min vardag ser ut som vanligt idag, igår o förra veckan. Men i helgen hade jag super kul. Magdalena Graaf samlade en bunt trevliga o snygga tjejer på en bloggträff som sent kommer jag i allafall att glömma. Efter pappas operation o allt jag och min familj har varit med om satt den här helgen som knoppen på rosen hihihii. Det blev ansiktbehandling, god mat, trevlig underhållning som jag nästan skrattade kisset ur mig hahahahaa. Och världen bästa och roligaste föreläsning jag har varit med om.
Tack finaste, finaste Magdalena det är du som har förgylt min helg!! Du är värd guld min vän!!
Här kommer fina bilder på helgen.
Åhh Sanna, you are my girl!!! Ska göra allt för att komma till nästa träffen, vi får se. Men skulle jag dit då vet jag med vem jag går med!! :)


Present från Maggan

Jakuzzi

Mitt rum!!

Jag med fina Maggan

Den efterlängtade frukost

BRUNCH!!!MMMMM

FINT VA?? VY FRÅN RUMMET!

Nää, nu saknar jag hem till mina barn o Francisco!

Francisco kom och hämtade mig sen på kvällen med Louisa och Lucas. Nu ska jag till min vardag igen, ska städa lite och mat. Sen ska jag till sjukhuset för att träffa min lilla pappa.
Hans bättringsväg går lite trög men vi tar en liten steg i taget det här kommer att ta långt tid innan vi ser att han mår bra.
Kram mina vänner o ta hand om dig och varandra!! P & K

Nu ska jag sova...

Jag kan inte sluta tänka på hur pappa mår idag. Jag är så glad att han mår bra idag... han är som en annan människa. Han ser fin och med färg i ansiktet. Jag är så glad att han mår bättre, men vi måste ha tålamod. Han kommer tillbaks!
Jag måste tack personalen på intensivvårdsavdelningen (THIVA) dom är änglar och helt underbara. Dom har stöttat oss i allt, och tar hand om min fina pappa så bra. Dom är med honom 24 timmar och när vi är där för att hälsa på, så kommer dom alltid med pappas senaste framsteg för att informera oss.
Pappas operation har varit konplicerat, att det blev så är för att pappa har varit dåligt så länge och läkarna konstaterade att han inte kunde genomgå en hjärttransplatation och alternativet var att operera in en pump fram tills pappas kropp skulle kunna klara av ett transplatation.
Så denna pump har han nu inopererat.

Han kommer att ha en bättre livskvalitet och kunna stärka sin kropp för en möjlig transplataiton i framtiden.

Nu ska jag sova inatt sov jag för första gången på länge så idag var jag utvilad och glad:) här kommer en go natt hälsning från Louisa.

Hon har blivit så stor!! Mammas ögonsten. Te amo mi amor!!

GO NATT!!

Meningen med Livet!

Idag betyder livet allt, jag är hemma med Louisa och Francisco och att tag emot så mycket kärlek är det största meningen med livet.
efter en intesiv vecka i sjukhuset har jag åkt fram o tillbaka och igår sa kroppen STOPP!!
Jag är så slut, så trött och mina ögon har inga tårar kvar och jag har saknat mina barn och min fina man som har ställt upp hela den här tiden.
Så fort vi får veta något av läkarna så är det alltid nångonting nytt som hindrar min pappa att bli bra.
Pappas tillstånd är stabilt, men läkarna misstänker att det kan ligga en Stroke eller en hjärninflammation, efter operationen. Idag behandlas han för en lunginflamation som har uppkommit av respirator och njurarna har fått en rikigt omgång efter operationen. Och stoken kan dom inte konstatera utan dom måste vänta och se och vi måste ha tålamod det kan bli rikabelt att flytta han från hans rum för att göra en undersökning som dom inte kommer kunna göra något för och vill inte tag den risken.
Att dom misstänker det är för att pappa ännu inte har vaknat, inte får kontakt med honom efter uppvaknande samt att han är som förlamad i vänstra delen av kroppen. Igår när vi var där så rörde han vänster ben. Men armen är fortfarande som förlamad. Hans blick kan vi inte fokusera utan han öppnar ögonen men tittat överallt och blir stressad av att inte kunna prata och röra sig odentlig.
Vi är så oroliga, jag vill att han idag mår bättre, han behöver inte göra underverk men... bli lite bättre. Jag vill ha hopp...att idag han ska känna igen mig när jag är brevid han...
Jag ska vara stark och han kommer att komma ifrån det här också. Jag vet det!!! Pappa... vi finns här brevid dig, vi vakar dig dag o natt. Vi lämnar aldrig dig, ALDRIG!!


Ta hand om dig och varandra!!

Att leva i ovissheten...

Det här är en evighets väntan. Jag med familjen väntar på ett svar från sjukhuset och förväntansfull att få en svar det närmaste timmen.
Jag får ingen ro, kan inte äta, sova eller tänka klart.
Lovar att ge er ett svar så snart jag vet vad som händer.
Kram, Magali

Ditt hjärta... min orolighet att förlora dig...

Min pappas hjärta har inte mått bra på länge och därför måste den lagas precis som bilar ibland. Det är så ungefär det låter när jag får tusen frågor om varför tata ( min pappa) ligger på sjukhus och kl. är 22.00 på natten och Lucas inte kan sova för att han är rädd att mitt hjärta ska bli som sin morfar. :(
Det är svårt att förklara till en 8 åring att man måste laga en trasig hjärta, men hur förklarar man varför och alla dom här svaren som man har fått av kirurgerna dom senaste dagar. Det går inte, och speciellt när man inte har modet uppe.
Pappa ligger på thorax intensivvårds avd. sedan i måndag. Jag gick tillsamans med min syster som var här på besök från Finland under jul och nyår men som skulle åka tillbaks i måndags.
Chocken kom när vi såg pappa ligga i sängen med tusen slangar och massor av pipande apparater runt honom. Jag såg då att han var rädd och försökte vifta bort det med en skämt, men mina ögon och lillsyrans blev fulla med tårar men vi måste vara starka och vi försökte hålla masken så gått det gick.
Mellan kirurger och sjuksköterskor stog vi i vägen, så mycket av min pappa fick vi inte.
Igår åkte jag med pappas fru och min faster som är här eftersom pappa ska opereras, åkte vi till sjukhuset tidigt för att vara med han under dagen. Han hade hostat upp massa vätska under natten och vi var lite oroliga att det skulle förhindra operationen eller komplicera den. Men efter en snack med läkarna så konstaterande dom att operationen blir av och tycker att pappa hälsa är stabilt.
Jag sov inget vidare inatt... det har kretsat massor i mitt huvud och sömnen har varit det sista min kropp tänker på sista tiden. Jag kom inte i säng föränn kl. 1 och då var jag helt slut. Jag skulle upp kl. 5 på morgonen för att hämta min faster med Ester för att tag oss till sjukhuset för en sista besök innan operationen.
Jag tror att kylan med -15 grader gjorde allt för att väcka mig, jag var helt slut men pigg som en tupp sprang jag till bilen och skrapade isen efter en kvällsdimman.
Då kom jag på dom bilderna mamma gav mig i måndags när jag var sist o hälsade på. Hur ung pappa var och mamma för den delen. Åh hur lik jag är min mamma :), och Louisa likt mig :) jag blir varm och glad jag tänker på hur fina föräldrar jag har. Om hur mycket dom har kämpat med oss alla mina syskon och mig.... och varför pappas hjärta är som den är!!... Hur mycket han har fått stå ut... efter diktatur och fängelse, lämna ALLT efter sig och flytt från de land som han älskade så mycket med 4 småbarn till det okända, som har kämpat för rättvisa och bara fått tragedier och förlorade vänner som ännu idag inte har fått rättvisa efter fösvunna själar. JAG GRÅTER, jag gråter för att mina tårar är heder för mina föräldrar, och jag gråter för att min pappa är så ung fortfarande men lever i ett trasig kropp efter så mycket. Jag vill att han ska leva mina barn och till och med uppleva deras barn. Mitt störta mardröm är att förlora någon man håller så kär. Jag älskar er och alla min syskon lika mycket för vi har varandra nu och alltid. Jag finns HÄR för er alla ALLTID. Jag ber till alla gudar och tar alla positiva vibbar från allt och alla föratt det ska bli bra och vi kan leva som vanligt.
Tack alla ni som har ringt och ger hopp för att fortsätta tro, hoppas att allt ska gå bra med pappas operation.
Idag tillägnar jag dagen att tänka på hur mycket jag älska mina barn och min familj.. LOS AMOS MAS QUE NUNCA, HOY MAÑANA I SIEMPRE.


Kom ihåg att ta hand om dig och varandra!! :)

Visste ni att det blir TIGERNS år iår?

Jo, iår är det tigerns år i kinesiska horoskopet. Jag vet inte, men jag tycker att det är den som i stor slår rätt om vad som gäller för mig. Och jag är tiger av trä i kinesiska horoskopet, så iår är det MITT år och jag har fullt upp att följa mina instikter, en tigerns instinkter :)


TIGERNS HOROSKOP

Tigrar är kanske de mest talangfulla av alla de tolv djuren. Men med stor talang kommer också mindre bra sidor fram tydligare. Trots att de anser sig själva som stora ledare, vilket de också ofta passar till, så tar de sig aldrig tid till att fundera på hur de uppfattas av sina medmänniskor. Tigrar känner sig ofta hotade på många olika plan samtidigt, överallt utom i hemmet som är deras enda trygghet i tillvaron.

Tiger-människor hungrar efter makt, styrka och uppmärksamhet. Detta innebär inte att de alltid är egoistiska, tvärtom så engagerar de sig ofta i allmänhetens intressen, men aldrig utan att de själva kan dra fördel av det. Som ledare är Tigrar idealiska. De har stor personlig karisma och pondus och söker sig därför ofta till yrken där de kan få den uppmärksamhet de tycker sig förtjäna. Att vinna är mer viktigt än hur man vinner och på så sätt kan Tigern ofta hamna i trubbel. Tigrar gillar den tidiga våren allra bäst.

Bra va!!! Men... det lär inte bli TIGER WOODS år, som man bäddar får man ligga!

Har ni några nyårlöften??

Det har jag, och några måste!!
Måste börja träna, äta mindre socker, sötsaker, skriva inköpslista annars köper jag bara onödiga saker hem. Det blir en del att göra iår oxå- Vi planera en lång resa till Chile, vi får se när vi gör den men det blir iår iallafall. Sen ska jag blogga oftare, lovar :)

Ska lägga in lite bilder på nyårsafton, Louisa var så fin i sin nyårsblåsa!!! Vi ses vännen.

RSS 2.0