Morsdag med Grönan

Vilken härlig dag vi hade igår. Morgonen var precis som jag ville, Lucas och Francisco hade fixat frukost och medans jag och Louisa låg i sängen och pussades. Vi skulle självklart till Grönan nu när det var så fint väder och humoret var uppe. :)



Leon var hos brosan men vi skulle träffa han på tågen på väg till stan. Att vi bestämde oss att inte ha med bilen var nog att parkerings priset ÄR så hög i Djurgår´n. Men det blev bekvämt och rikigt kul att åka med barnen till Grönan med tåg.


Det här var Louisas första gång här på Grönan, och hon hade rikigt roligt med sina bröder.


När vi skulle hem så trodde jag första att dom stora skulle gör motstånd och vilja stanna lite till men...icke... Louisa grät och vill åka Tuff Tuff Tåget en gång till. Så vi hade en lite ledsen tös hem när dagen var slut.


Jag var helt slut när vi kom hem och det var nog barnen också. Tack o lov att vi gick när vi fortfarande hade lite krafter och ork kvar, för när vi kom till Jakan med pendeln så hade vi lite klago från både stora och små. Men väl hemma så var det bara att lägga sig.
Idag är jag upp med tuppen... Jag ska lämna Lucas och passa på att ta en promenad, det är sol och jag måste röra på mig lite... undrar om man ska börja träna för tusende gången? Jag vet inte... jag börjar med den promenaden.... Ta hand om dig och varandra så hörs vi!!! KRAM

Abu Dabhi....



Jag tyckte att filmen var så bra, vad jag har skrattat... det här e min humor...speciellt Samantha hon knäckte hahahahaaa
Vi träffades utanför biograf Viktoria igår. Där möte jag upp Maca, Paola, Milly och Natasha. Jag måste bara berätta att det är väldigt länge sen jag gick med högklackat... och igår så tänkte jag eftersom jag inte har barnvagn eller några barn jag måste springa efter så tar jag på mig mina snygga svarta högisar... :)
och för att inte förvåna mina läsare så missar jag alltid min tåg, sen var tiden knappt när jag kom till södra st. så jag fick småspringa till biografen... mina fötter värkte och hade svårt att gå bland stenplattorna i söder. hahahahaa
Men jag hade biljetterna till filmen så jag blev illa tuvugen att skynda mig...


Efter filmen gick vi till ett grekiskt restaurang i söder "Kouzina" där åt vi gott och jag passade på att ta min första rosé glas för sommaren, tyvärr var det ingen sommarkvälls väder igår men ändå.. :)


Jag fick ingen bra vinkel på bilderna, men vi hade så kul, att bilderna blev som dom blev hahahahahaa

Jag åt grillade jätte räkor, det har jag varit sugen på länge.... jag fick dom med vitlökspotatispuré, det var super gooo!!

Så nu ska jag ta hand om en febrig liten prinsessa... hon fick sin sista dos av spruta igår så hon är lite hängig och lite ledsen... Kram mina kära vänner, tack för igår det här var förväntansfull roligt och mysig. Lova att vi gör det igen? Massor av kramar...

PAOLAS DESPERATA BEHOV AV ATT SYNAS!! :))


PAOLA, JAG LOVAR DU ÄR MED PÅ BILD..!!! HAHAHAHAHAA

*Den stora SATC 2 dagen*




Idag så slår dörrarna till för filmen Sex and the city 2. Och den har varit efterläntad... :)
Att jag gillar den här filmen måste nog vara för att jag i högsta sannolikhet i den åldern jag vill ha ålders bekräftelsen. Nu när man är 35 år och inte är gammal nog för att säga att man ÄR gammal och inte heller ung som en 20 åring :) och jag tycker uppenbar att filmen visar den typen av beskrivning. Det är nog därför jag e såld på filmen... :)
Jag är nöjd med min ålder, jag har hunnit med det mesta, skaffat 3 barn, jobbat hårt för allt jag har, och nu vill jag njuta av vänner och familj så mycket som möjligt.
Så idag mina vänner blir det klimakterie film med mina finaste vänner, och sen kanske en bit mat.
Så nu har jag en möjlighet att njuta en stund, och jag förtjänar det.

Ha det bra idag, ta hand om dig och varandra... KRAM

Goda vanor...

Igår var jag på en härlig lång lunch med mycket goda vänner. Tyvärr gör vi det inte så ofta, men vi gör så gott vi kan för att träffas. Vi pratar, kvalldrar och pratar skit om andra hihihiii och mycket mer.
Men igår när jag kom hem var jag faktiskt nöjd med min vardag, alla mår bra och jag har tillbringat en lite tid med min bästis!!!
Men det är svårare att hålla dom goda vanor än dåliga eller hur? tyvärr lär vi hos utav dom dåliga och dom goda glömmer vi lätt...eller skjuter upp dom och när vi måste ta tag i dom blir vi stressade eller får ångest för att vi inte klarar av att handskas med dom...
Jag lovade mig själv som nyårslöfte förra året att ta fram mina goda sidor och hålla mina goda vanor öppna. Jag har försökt, men jag inser att det är en bit kvar på året och jag vet inga fler sidor och vanor som kan vara till fördel. Dom kanske kommer med tiden... eller hur? man stöter på goda, trevliga vanor och människor i princip varje dag... hoppas jag?

Men idag har jag svarat på en enkät om alkoholmissbruk mellan ungdomarna... jag vet att det är ett stort samhällsproblem och vi och framför allt ALLA myndigheter som har möjlighet att förhindra drog och alkoholmissbruk bland ungdomar måste göra ALLT i deras och våran makt att minska konsumtion av dessa destruktiva medel.
Men... det här "TÄNK OM" är en statsatsnig och det är för att granska en statistik. Enkäten ska se över missbruket av alkohol bland ungdomar men mycket av det som står, är det som ska vara självklart i en barnuppfostran?. Jag har en tonåring och vi har pratat öppet om frågan sedan många år tillbaks och jag säger att Leon var väldig liten när jag började prata utan hinder och inbland har jag faktiskt skrämt upp han för att han ska se hur illa det kan gå om man missbrukar droger eller alkohol... hans syn idag på missbruk är helt klart negativ, men det ligger ett uppfostringarbete bakom.
Här i enkäten står det om jag som förälder tycker att det är dax att prata om missbruk med min tonåring när han går i åttan???? VA...???? åttan då är tonåringen 14 år och har du inte förvanat,pratat innan då lovar jag att den tonåringen är hur vilsen som helst och nyfiken som fan över att prova det som finns att prova på, för alla vilsna själar där ute...

Det är helt sannslös att vi som föräldrar blundar och tänker att det händer inte mig eller mitt barn... ta tag i ämnet NU, ju tidigaste desto bättre. Och prata om ALLT sex, droger, kriminalitet, alkohol och hur man väljer vänner!!!
Skapa dina barn till samhällsduktiga individer och inga "en mer i statistiken"
Jag rekomenderar alla tonårsföräldrar att svara på enkäten, det kanske händer grejer då!!!
MAILET FRÅN LEONS SKOLA

Hej! Inom skolan arbetar vi med kommunens drogsamordnare, Ulf Peterson, i det drogförebyggande arbetet. I denna e-...post finner du en länk till en undersökning som handlar om informationsinsatser som riktar sig till föräldrar till tonåringar. Därför har kommunen bett vår skola om hjälp att sprida den till er som är föräldrar till tonåringar i just vår skola. Sprid gärna e-posten/länken vidare till andra tonårsföräldrar som du känner! Vi hoppas att du kan ägna den några minuter och svara på frågorna i enkäten! Klicka på länken så öppnas enkäten i ett fönster i webbläsaren. (Om det inte fungerar ber vi dig kopiera länken och klistra in den i adressfönstret) http://www.easyresearch.se/s.asp?WID=770298&Pwd=43389121
http://www.tänkom.nu/
Nu ska jag äta en lunch med min pojke som är jätte sjuk av den här dumma pollen...


KRAM på er och ta hand om dig och varandra ;)

Vilken dag...en alldeles vanlig dag.

Jag har en fråga...när man är föräldraledig, är man ledig? alltså LEDIG från vad...det måste vara jobb den ordet menas. För ledig är jag knappast. Det är lite intressant med det här folk kan uppfatta en som om man inte har något att göra, utan går bara i rosa eller bäbisblåa moln? Jag vet inte... jag ska forska lite. Det här händer inte bara mig utan jag har hör andra föräldralediga att deras partner ser dom som LEDIGA...att man lever i en bubbla utan stress, sover hela dan, lagar ingen mat, knapp att man städar för att man är så uppehållen att vara ledig...e det inte så? Det här är inte illa menat, men va fan tror man? Det här e min dag och för andra kanske oxå...
7.00 gick upp
7.02 Fixa Välling
7.15 Väcka barnen
7.15 Välling till Louisa
7.30 Byta blöja
7.37 Fixa frukost
7.40 Diskar skit
7.45 Försöker väcka en tonåring som börjar om 25 min. blir utkastat.
7.47 Kaffe
7.55 Tar fram Lucas grejer för skolgång
7.57 Kaffe det som finns kvar i koppen
8.03 Lucas till skolan
8.08 Leon går hemifrån, vi bråkar...
8.11 Plockar undan frukost
8.15 Louisa är ledsen för att alla går, avbryter diskning
8.29 Diskar
8.35 Louisa avbryter, hon plockar ur skräp från papperskorgen...
8.43 Städar
8.47 Louisa ramlar och gråter, tröst och lek. Avbryter städningen... Byta blöja
8.50 Louisa gråter vill inte släpa mig vill ha mera tröst...
9.42 Städar igen efter Louisa...
10.05 Louisa vill leka med barnvagnen hon vill ut, gråter...
10.10 Louisa är trött och hungrig
10.20 Louisa äter en gröt
10.45 Försöker få Louisa att sova lite...men hon vill inte
10.49 Hon vill var upp på mina armar, trött..
10.53 Måste göra en telefonsamtal
10.56 Lägger mig brevid Louisa för att få henne till ro
11.10 Byta blöja, kläder och tvätta henne... :)
11.29 Louisa somnar
11.33 Går från rummet, tar sista kaffet som finns i kannan (äta kan jag glömma)
12.00 Plockar tvätt som ligger överallt
12.15 Sätter mig framför datan för att sen mina mail, och blogga lite...
Nu är klockan 12.28 och jag sitter med en kaka och tittar ut i det fina vädret ute. Jag får ångest att inte få lite av den solen som var på morgonen. Hela min dag har gått och jag har inte ens borstat tänderna...
Nu måste jag avbryta ska avsluta min städning och hoppa in i duschen föratt sen ta ut Louisa.
Vad jag menar med allt det här är att jag inte är ledig... sitter o titta på tv hela dagarna. Jag ser knappt nyheterna på morgonen. Men det här e min morgon, min verklighet nuförtiden och jag måste acceptera det...
Francisco hjälper mig med mycket, jag uppskattar det han gör och värdesätter honom högt.
Men älskling kräv inte mirakel av mig...jag gör så gott jag kan och så mycket jag räcker till. Det är svårt att ifrågasätta andras ställning när man inte har en aning hur det verkligen är.
Jag älskar dig... över allt annat. och uppskattar allt du gör för oss...



Mina vänner nu måste jag vidare, har en dusch som väntar...
XAO

Louisas Dop...

Idag... måndag och början på en ny vecka inser jag hur trött jag är och vill att det ska vara helg då vi kan bara vara och vila.
Men så är det inte Francisco gck upp 6 imorse och jag 7 för att fixa o dona inför skolgång och Louisas rutiner...

Louisa var så fin till hennes dop... vit marängklänning!! "love"
Men ni som var på dopet...det var helt underbar...det märktes på folk att alla var glada och nöjda. Vi hade så mycket mat, och så mycket SOL det var något helt otroligt att det var så bra väder. Louisa gick runt och minglade med alla, medans vi fixade med maten och lokalen.

Vår kära vän Marcelo som är profesionell sushikock, ställde upp helhjärtat upp att göra närmare 200 sushi till våra hungriga gäster, det fanns också hemlagade piroger som jag berättade förra veckan...sen hade vegetariskt smögåstårta som vår Mellita som är också kock gjorde. Den gick på 20 min sen var den borta...Sen sist men inte minst så grillade vi stora köttbitar á la ASADO ARGENTINO...med sallad och potatissallad. Jag lovar att ingen gick hungrig den kvällen.
Och ingen hade tråkig... eller hur Vanne!!! hihihiii

Det viktigaste vad dock att alla ni som kom, att ni fick en minnesvärd kväll. För oss är det minnesvärd!!! Nu ska jag VIIIIILLLLAAA måste sammla krafter... Kärlek till alla

Trött...

Förkyld och lust att bara ligga på horisontell läge... jag har nog tusentio saker att göra men jag måste ta det lungt. För blir jag stressad så blir jag sjuk...Francisco är så snäll han fixar o donar med allt just nu. Jag är i off läge och har ingen lust att ta tag i saker just nu. Men ska ta min dos Kan Jan och en varmdusch ska nog göra susen...kanske...
Men jag är så glad idag, vi var med prästen igår eftersom vi skulle gå igenom ceremonin och allt verkade stämma ihop med mina önskemål och planer. Tills... vi ringde för att bekräfta festlokalen...vi får inte den på fredag då vi skulle dekorera som vi hade övenskommit, utan vi får den på lördag...på lördag då vi har dopet kl. 13.00 och då ska allt alltså ALLT vara klart innan, senast kl. 12.
Jag vet inte hur vi ska trolla fram timmar så att vi kan fixa allt på en förmiddag...men vad ska man göra jag måste bli frisk och ta tag i det här.
Det kommer att bli bra jag vet... :)
Fest blir det i allafall. Annars får alla gäster blåsa i ballonger och sätta upp cerpentiner medans vi äter. hihihii "skoj"

Här kommer lite roliga bilder!! hihihiiii

Tittuuuttt




Hej ho hooo, Nu ska jag kurera mig och bli nöjd och glad!!! :))
Kram vänner vi ses... P&K

När kärleken omfamnade min själ...

Idag är det exakt 1 år sen jag kände åter lycka att ge ett liv och fylla min själ med kärlek.
Louisa fyller 1 år idag och det här året har hon utvecklats till världen sötaste och charmigaste flicka. Jag är så lycklig lottad att ta hand om, ge kärlek till mina underbara barn.
När Louisa föddes så hade jag väntat i 9 extra dagar och dom dagar var nog dom längsta i hennes graviditet. Men när hon kom...så förändrades inte bara min värld utan Franciscos också. Hans papparoll har förändrat honom till världens bästa pappa. Det är en otroligt kärlek som kretsar runt Louisa och pappa och det sa nog klick redan från den allra första dag när dom sågs. :)
Jag ska för första gången visa mina bilder från Louisas första dag...

DET VAR DEN 12 MAJ 2009 KL.18.32...



OCH IDAG...


"Mi Ternura"
Debi llamarte ternura, ya que eso le distes a mi existencia. Llegaste a mi como un regalo, llenaste mis espacios con tu presencia.
Mi semillita germinada, ahora es toda una flor. Debi llamarte ternura es lo que despiertas mi corazón.
Que gusto me da sentir tu calor y saber que estas ahi y que eres mia.
Tanto te amo mi hija linda..

Un beso grandote a todos mis hijos, que por cada dia que pasa me doy cuenta lo mucho y lo tanto que los amo...

Ta hand om dig och varandra... PUSS O KRAM

Åhh... livet är underbar!!!

Jag har blivit moster...igen!!! :) Med ett leende lika stort som jordens vändkrets har jag idag fått en liten systerson. Allt sånt här glädjer mig och förjyller min vardag!!!
Älskar dig Adriana du är en super mamma och du klarar det här oxå... GRATTIS till familjen BIBERG ni är värda all kärlek från en liten ängel som har omfamnat er.




Tankar om min tro till livet...




Idag har min dag fyllt med sorg och en aning frågvis, den fråga man ställer sig när man inte har fler tankar och obesvarade frågor kvar att ställa.
Jag har idag medlidande deltagit i Camilo Rojas begravning, och utan ord var det en fin ceremoni fylld med kärlek till sin avlidna son, vän, pojkvän, kusin, sonson ja en närstående. Han var en kille som hade en hel nätverk av människor som gav honom kärlek. Hans liv tog snabbt slut över en depression som tyvärr tog över han liv. Så ung och i mina ögon och min värld var han en kille full av liv. Idag...har jag tänkt...förtjänar vi livet eller är det en del av ödet, de ödet som en dag kommer att ta livet ifrån oss... finns det en Gud? i så fall är det han som styr ödet? Nä han är en tro, ingen som vi ska lämna skulden till...jag utesluter honom... men ödet då, kan han/hon se till att vi lever ett kärlekfull och frisk liv hela vägen ut? eller att leva så är kanske ödet också, menar att leva ett kärleksfull och friskt liv. Vad händer efter döden? födds vi på nytt eller lever vi under Herrens värld för resten av oändlighetens liv? Jag anser inte mig en vilsen människa, jag har levt och vill leva många år till. Leva med att ge och ta till/från mitt nätverk av familj och vänner.
Men idag har jag andra frågor...varför har man valt att ta livet av sig? är det Camilos pappas öde att förlora en son så tidigt och inte leva ut sin son och kanske sina barnbarn, ge och ta från varandra hela livet ut?
Jag lämnar min kondoleanser till familjen, för jag känner sorg och är verkligen ledsen att allt har slutat så här, jag lider med Camilos flickvän som är en underbar människa som jag önskar det bästa i hennes fortsatta liv. Att hon får leva i resten av sitt liv med minnet av en pojkvän som tog livet av sig...gör mig ledsen, för det har inte hon valt att leva med.

Jag vill lämna ett meddelande: Lev denna dag som det skulle vara din sista...Att ta hand om varandra är kärlek, att inte utnyttja eller förkasta dina närmaste. För dom kommer att vara för dig i all evighet. Lev med tanken att du har folk som tänker och älskar dig. Lev som du vill att folk en dag ska minnas dig. Lev nu och inte sen.

Jag har tänkt mycket på min pappa idag... och inte bara för att för honom tog faktiskt det här väldigt hårt. Hans tankar på livet har kretsat runt honom hela den här tiden efter operationen och speciellt efter det här som hände med sin goda vän, Camilos pappa.
Ja beundra hans styrka att leva och vare sig om han måste bära en mekanisk hjärta med två stora batterier som väger 375 g st. och det ska han bära för resten av hans liv. Att han har kämpat och kämpat in i det sista för att leva gör mig stolt, men tanken har slagit mig många gånger, tänk om jag hade förlorat min pappa; tänk att tanket var hårfin...men jag gjorde inte det utan han lever och är en man i sina bästa år nu... :)

Camilo Rojas...vi har dig i våra tankar och nu... vila i fred. Ta hand din familjs själar och ge dom tröst att fortsätta leva. Tilltro dig en förlåtelse och min vän... vi har alla älskat dig på vårt sätt.



Låten som spelades i Camilos begravnig...

Nu min vän ska jag iväg till mina grannar för att äta piroger och dricka lite vin!!
Ta hand om dig och varandra...och jag menar det!!! PUSS OCH MASSOR AV KRAMAR TILL DIG MIN VÄN...

Gomorron..

Hej på er,imorse vaknade jag med ett leende... Louisa mår mycket bättre. mitt hem är städat, all tvätt är tvättad och det mesta av dopet är färdigt. Nu är det bara att gå till vår andra samtal med prästen då vi går igenom hela dopet som är ungefär 1 timmes lång ceremoni, och sen har vi semester...tror jag..
i måndags så var vi och tiltta på ett radhus som vi blev såå intresserad så nu måste vi se om vi får den. Jag återkommer med mer detaljer sen...jag vill inte bli besviken sen om vi inte får den.
I måndags var vi också med Louisa På sjukhuset, hon har varit så dåligt och magsjuk. Jag blev rikigt oroligt när hon bara blev tunnare och tunnare, och att hon drack eller åt spyde hon ut.
Jag har nog blivet helt trött på att byta bajs blöjor och tvätta massor av nerspyade kläder... men jag tyckte så synd om henne, min lilla ögonsten... vi fick inte någon kontakt med henne alls så vi bestämde oss att ta hos till Danderyd för att en läkare ska titta på henne.
Idag är hon på bättringvägar, men inte helt återställd... vi tar det lungt idag och äter bara majs och morötter. Sen kommer vi att ha en sprallig lite tjej igen. :)
Så nu ska jag titta lite på Mickey Clubhus med Louisa och mysa hela dan.
Kram på er, Ta hansdd om dig och varandra.. :)

PS: Visst e det en underbar dag idag??!! :)

RSS 2.0